De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

De er et par ting langt de fleste 18-årige ser frem til ved at blive 18 år. De må begynde at gå i byen, sådan helt officielt, de må stemme, og så er de gamle nok til at tage et kørekort og dermed bevæge sig ud i trafikken. Rent faktisk må man, som mange nok ved, køre bil som 17-årig, hvis man har en erfaren bilist på minimum 30 år som en medpassager. Helt formelt må man altså først bevæge sig alene ud i trafikken, når man bliver 18 år.

En af de mest brugte gaver til 18 årige, er derfor også et kørekort. I generationer har der været mange aftaler i de danske hjem, hvor den mest brugte sandsynligvis er “hvis du ikke ryger inden du bliver 18, får du et kørekort”. Et kørekort er en måde forældrene kan hjælpe deres børn i gang med deres tilværelse som voksne mennesker, og det er derfor meget almindeligt, at man enten giver sit barn et kørekort, eller at de bruger en opsparing til at betale for det, da det har en vis omkostning at tage førebeviset her i landet.

Undersøg priserne og kvaliteten inden du køber

Priserne svinger lidt og er til tider lidt dyrt, mens det et par få år efter, kan være faldet. Typisk følger køreskolerne rimelig meget hinanden, og der er sjældent de helt store udsving i hvor meget det koster, men lidt forskel er der alligevel ofte. Hvis du som forældre skal købe et kørtekort til dit barn, er du naturligvis ikke interesseret i, at komme til at betale for meget for det. Omvendt ønsker du naturligvis at dit kød og blod skal have den bedste undervisning. Derfor er det ikke kun vigtig at undersøge priserne inden man giver en sådan gaven, det er også vigtigt at undersøge kvaliteten af køreskolen. TipTopTrafik der har afdelinger i bøde København og Århus, er blandt landets førende steder at tage kørekort med langt over 20 års erfaring – læs mere om dem her.

Der dukker mange køreskoler op med uerfarne kørelærere, som lukker igen efter et par år. Det anbefales at vælge en køreskole, der har eksisteret i en del år, hvis man vil have den bedste undervisning, hvilket især er essentielt, hvis det er noget man giver i gave til sine børn, børnebørn eller lignende.