De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Hvis du skal finde en god og brugbar gave til et barn, så er det en god idé at finde noget, som de også får gavn af ift. indlæring eller motorik. Bogstavleg er en af de gaver, som barnet vil få både glæde og udfordring af – hvis barnet da er gammelt nok til at forstå det. Typisk er det allerede i børnehaven, at barnet begynder at interessere sig for at lege med bogstaver og tal samt figurer og former. Især tal og bogstaver optager børn i børnehavealderen, og her gælder det altså om at tage denne udfordring op, så de kan komme igang i en tidlig alder. Det vil gavne deres indlæring og vil i sidste ende styrke dem – samt forberede dem til at begynde i skole. Skolegangen kan også suppleres med bogstavleg. Der findes forskellige former for denne type af spil, og herinde kan du finde et stort udvalg af både brætspil, vendespil, kuglerammer og andre former for indlæringsspil, der tager udgangspunkt i tal og ord.

 

Magnetiske bogstaver og tal er en succes

Magnetiske bogstaver, som man kan ‘klistre’ på en magnettavle, et køleskab eller en anden magnetisk overflade, er altid en succes hos børnene. Typisk skal de være over fire år, før de rigtig begynder at interessere sig for denne bogstaver og tal. Det giver desuden anledning til at tale om bogstaver og tal med sit barn, hvilket er et godt udgangspunkt, når de skal lære at lægge tal sammen samt at stave til eksempelvis deres eget navn. Man kan også give barnet en kugleramme, hvilket også giver et godt fundament inden skolestart, for at lære at lægge sammen og trække fra.

Målgruppen for denne form for leg og spil er fra 4 – 8 år, hvor man begynder at fatte interesse for at skrive og regne, og derfor anbefales det, hvis man giver et spil som dette i gave, at barnet er i denne aldersgruppe.