De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Nu er julen snart over os, der er kun 4 dage endnu, til vi sidder omkring julebordet of spændt venter på, det er tid til at danse omkring træet og åbne julegaver. Men du mangler måske stadig at købe et par gaver, og en af dem er måske til ham eller hende som har fortjent noget helt specielt. Det er ofte dem som vi vil glæde mest som er sværest at købe gave til, da vi gerne vil give noget som er ud over det sædvanlige, og som de slet ikke tænker på at ønske sig. Måske ønsker de sig det ikke fordi gaven er alt for dyr, eller fordi de ikke ved, at de mangler den. Og netop sådan en gave kommer der et eksempel på herunder.

3D – printeren

En 3D – printer er enhver elektronikinteresserets drøm, men der er også mange andre som kunne have godt af sådan en, uden de måske ved det. Med en 3D – printer kan man skaber alverdens forskellige figurer ud af det materiale som placeres i printeren. Disse figurer kan man både skabe til pynt, men 3 – printeren kan også skabe ting som har en funktion.

Sådan fungerer 3D – printeren

3D – printeren kopierer det man ønsker at printe en tredimensionel version af, og derefter producerer den figuren lag efter lag af plastik. Denne teknologi minder lidt om CNC som står for computer numerical control, hvilket er den teknologi som bliver brugt til større maskiner som ud fra koordinater kan skabe komplicerede forme og figurer. Læs mere her.

Det kræver øvelse

Når man vælger at give en 3D – printer i julegave, så skal man være sikker på, at modtageren er tålmodig og vil dedikere sig til at lære, hvordan 3D – printeren fungere. Det er nemlig ikke så nemt som med en normal printer, men når man ved hvordan den fungerer, så er den det hele værd.