De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Vi kender uden tvivl alle sammen nogen, der ikke er så gode til at gå til tandlæge. Det kan der være mange grunde til. Ofte skyldes det at man lider af en lille grad af tandlægeskræk og derfor ikke har lyst til at sætte i stolen og lade sig behandle. I mange andre tilfælde, især når det handler om unge mennesker eller studerende, så handler det i høj grad om økonomi.

Modsat at gå til en praktiserende læge, er det som bekendt ikke gratis at gå til tandlæge, hvilket betyder, at man skal have penge op af lommen for et besøg. Så ikke nok med at det kan være forbundet med ubehag, så er det også forbundet med lidt økonomisk ubehag, hvilket holder mange unge mennesker væk, hvilket naturligvis er et problem for deres tænders sundhed.

Som forældre kan det derfor være en rigtig fornuftig ide, at give et tandtjek i gave en gang om året, så man er sikker på, at ens børn nu også kommer af sted til tandlægen. Ikke at overholde sine tjek kan nemlig blive dyrt på den lange bane, hvis der er ting, der ikke bliver opdaget og derfor kan udvikle sig til det værre.

Alexander Johansson, der er tandlæge i København, mener at det er en fremragende ide at forældre gør dette for deres børn. “Selvom vi naturligvis tjener mere, på personer med problemer med deres tænder, vil vi naturligvis helst have kunder med sunde tænder, da de også er gladere. Vi ser mange, der først begynder at komme regelmæssigt til tandlæge i slutningen af tyverne”.

Det er måske ikke verdens sjoveste gave at få, når man er 18 år, men på sigt er det nok de gaver, der vil have været givet bedst ud, hvis alternativet var udeblivelse fra regelmæssige kontrolbesøg.