De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Denne artikel kommer til at handle om, hvordan man finder gode og brugbare gaver, selvom man ikke har lommen fuld af guld. Gaver i al sin enkelhed er en stor post, og det er særligt dyrt, hvis man ikke har specielt mange penge i forvejen. Uanset om disse gaver skal falde på tidspunkter, hvor du ikke har kunne spare op over tid, eller om du har været bevidst om det i længere tid, er det aldrig specielt fordelagtigt.
Er du eksempelvis blevet fyret fra dit arbejde op til jul, kan det være svært at overskue noget som helst i virkeligheden. Hvordan skal man komme gennem gaverne, maden og alt det, der hører til julestemning i Danmark.

I stedet for at gav helt i selvsving over, at man netop er havnet på dagpenge og i den suppe, der kan være vanskelig at komme op fra igen, kan det i stedet være tiden til at se lidt indad og bruge al den fritid, man pludselig har ved ikke at gå på arbejde, på noget mere produktivt. De mange gaver, du ellers skulle ud og købe, kan ligeledes produceres selv, eller du kan være mere kreativ, hvis pengene er små, mens du er på dagpenge. Du kan eksempelvis give en middag i fødselsdagsgave, hvor du laver maden og vedkommende blot skal møde op med sit gode humør.

Hvis det er nære venner eller familie, vil de med al sandsynlighed forstå den lidt svære og uvante dagpenge situation, og de vil vide, at du i fremtiden vil komme stærkt igen og være i stand til at købe nogle lækre gaver. Der er ingen grund til at presse citronen. Heldigvis betyder penge ikke alt, og kan dine venner ikke forstå, at din økonomiske situation ser anderledes ud, er de måske i virkeligheden ikke værd at samle på. Men det er selvfølgelig op til dig.