De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Der findes gaver, der er supersjove at både give og modtage, og så er der dem der er af mere praktisk karakter. Gaver givet af praktiske grunde er ofte af den lidt kere kedelige slags. Hvem har eksempelvis ikke set en ønskeseddel eller to, hvor der står strømper, underbukser eller lignende.

Det virker umiddelbart som en kedelig gave at give, og derfor er det også sjældent det første som man skynder sig at købe, men en gang imellem bør man stoppe op og tænke lidt mere over modtageren end afsenderen. Der er som regel en grund til, at man ønsker sig de “kedelige” ting, og den grund er som regel, at de ikke mangler andet, end det de ønsker sig, ofte fordi de mangler noget.

Så selvom man måske synes det lyder kedeligt at ønske sig en blækpatron, men hvis det er lige det, man står og mangler, så er det en god gave. Når man får en gave, som man ellers selv skulle have brugt penge på, frigiver dette økonomiske midler, som man kan bruge på noget andet. Får man en gave, som måske er meget sjov/dejlig/lækker, men som man ikke stod og manglede eller ville have brugt penge på, så kan det let komme til at virke overflødigt.

Nogen gange skader det heller ikke at stoppe op, og lige tænke sig en ekstra gang om, og overveje om der overhovedet er en mening i de gaver man giver, eller man blot giver gaver for at give gaver, hvilket er noget af det der på mange måder kendetegner det negative ved materialisme.

Så kort sagt, at fordi en gave måske lyder som noget kedeligt i dine ører, er det ikke sikkert at det er det for modtageren.