De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Et skrivebord siger meget om, hvem vi er som personer. Først og fremmest signalerer det, at vi er arbejdsomme, hvis der står et skrivebord i vores hjem. Og det er faktisk tilfældet i mange danske hjem – det bliver nemlig mere og mere normalt at have et arbejdsrum eller en -krog i hjemmet, hvor man kan fordybe sig i forskellige arbejdsrelaterede og/eller kreative opgaver.

Når vi har et sted i hjemmet, vi arbejder fra, er det vigtigt, at det både er inspirerende, men også har en form for stil, der går i trit med vores personlige stil og smag. Det er altså i mange tilfælde ikke nok med et hvidt kontorskrivebord, hvis det skal pryde hjemmet. Det afhænger selvfølgelig af ens smag, men et skrivebord, vi benytter i vores eget hjem, må gerne udstråle en form for personlighed. Hvis du kender en, som har et skrivebord, der ikke udstråler personlighed – eller som simpelthen bare mangler et skrivebord – så kommer her et par gode råd. Det kan nemlig sagtens fungere som en gave til én, du holder af.

 

Hvilket skrivebord skal jeg vælge?

Først og fremmest er det vigtigt, at du tænker på personen, der skal have bordet. Det er nemlig ikke helt ligemeget, hvor høj man er, når man skal have et skrivebord. Det handler meget om ergonomi, da man ofte skal sidde ved det i lang tid ad gangen. Som du kan læse på denne side (hvor du også kan finde en del forskellige, populære skriveborde), så bør man vælge et skrivebord, der passer i højden. Til en høj person (over 2 meter) bør man vælge et skrivebord, der kan reguleres i højden. Det må gerne have tre led. Det samme gælder, hvis personen er lille (ca. 1.60 meter). Er personen midt i mellem (omkring 1.80 meter), så kan man nøjes med to led.

 

Hvilken stil skal man vælge?

Når du skal vælge, hvilket skrivebord, du skal give i gave, så bør du overveje, hvilken stil personen, der skal have bordet, har. Det skal nemlig gerne matche ind i resten af indretningen. Generelt kan man få skriveborde i træ, med laminatplader, i metal (det kan faktisk lade sig gøre at finde et skrivebord i metal) og med en glasplade. De fleste vælger træløsningen, men også mange har laminatplader. De er dog oftest ikke så charmerende hjemme hos en selv – de hører mere til på et erhvervskontor. Det kan dog gå an, hvis man har et lukket rum som hjemmekontor.