De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Julen nærmer sig, og der er under en måned til at der er afleveret gaver for milliarder til store og små i de danske hjem. På mange ønskesedler fra børn (og mange andre), er der en god chance for at der står en hundehvalp. Det er da også svært at forestille sig noget, der er meget sødere end en dejlig lille hvalp. De fleste ved naturligvis godt, at det at have en hund er forbundet med et stort ansvar og ikke bare er noget, kan skal kaste sig ud i uden overvejelser. Her er et par gode tips til dig, der overvejer at forkæle en med en hundehvalp.

Tænk over prisen på sigt.

En hundehvalp kan være en dyr gave til dit barn, men anskaffelsen er ikke den største post. At have en hund er nemlig en investering der strækker sig i 10 år (eller hvor gammel hunden nu bliver). Der er småting som hundetegn (som disse), men der er også de lidt større poster som forsikring, foder og dyrlæger. Det kan nemt koste mellem 5 og 10.000 om året at have en hund – uden at den fejler noget.

Giv ALDRIG uden forældres accept. 

Det lyder næsten for logisk, ikke desto mindre er der stadig bedsteforældre der med de bedste intentioner giver deres barnebarn et kæledyr, uden at have konsulteret med forældrene. Dette må eller bær man aldrig gøre, da det i sidste ende er deres ansvar.

Tænk meget over race

Der er nogle ting der giver sig selv, som at man ikke skal købe en kæmpe hund til en der bor i en lejlighed, men den fysiske størrelse er ikke det eneste, der betyder noget. Der er stor forskel på, hvor gode hunde er til at være alene, og hvor meget motion de kræver. Dette er alt sammen ting der skal afstemt, inden man farer ud til den nærmeste kennel og køber en hund.

Gaven til hele familien

Man skal huske på, at en levende gave som en hund, er noget der fylder. Det er også noget, der får en betydning for hele familien.