De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Kvinder elsker smykker. Men hvilket signal sender de forskellige smykkegaver egentlig? Se her, hvad du skal være opmærksom på, hvis du planlægger at give kvinden i dit liv et smykke.

Det er altid en god idé at give et smykke i gave. Du skal dog være opmærksom på, at det er en god idé at tænke dig om, inden du investerer i et smykke. Smykker er skønne, men de sender også forskellige signaler. Signaler, det er vigtigt at være opmærksom på. Ellers kan du risikere at komme galt afsted.

Vær påpasselig med ringen

En ring er det smykke, der har den største symbolværdi. Det skyldes — ikke overraskende — at det er en ring, der anvendes ved frieri. Derfor bør du altid tænke dig om en ekstra gang, inden du giver en ring i gave. Grundet ringens symbolik, bør du altid sikre dig, at her er tale om et længerevarende forhold. Et forhold, du kan se en fremtid i, og ikke mindst vil investere i. Kæresten skal med andre ord være en seriøs del af din fremtid. Hun vil nemlig med garanti opfatte ringen som et signalement om, at I tager et skridt i retning mod forlovelsen. Af samme årsag bør du også være påpasselig med at give en ring i gave til en veninde. Det kan hurtigt misforståes.

Hjerter symboliserer kærlighed

Det samme gør sig gældende for smykker med hjerter som vedhæng eller på anden vis integreret i smykket. Hjertet symboliserer kærlighed, og derfor er det udelukkende en gave, der er forbeholdt for kærester — og altså ikke til familie eller venner. Det har for let ved at ende ud i en misforståelse. Du bør også passe på med en halskæde, selvom symbolikken her ikke er så tydeligt – alligevel er her dog tale om et smykke, hvis vedhæng befinder sig tæt på hjertet, og det kan derfor ligeledes risikere at blive opfattet forkert — medmindre hensigten selvfølgelig er at vise, du er engageret i forholdet med din kæreste.

Vær påpasselig med ringen

Hvis du vil være på den sikre side, bør du investere i et smykke, der hverken er en ring eller indeholder hjerter. Eksempelvis øreringe eller en armbånd. De findes i et væld af forskellige farver og former. Vælg dog aldrig noget med diamanter, der ligeledes signalerer engagement i forholdet. Hvis du vil have inspiration til, hvilke smykker, du kan give din kæreste, kan du tage et kig her, hvor der er et stort udvalg af Georg Jensen-smykker.