De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Det er ikke altid nemt at vide hvordan du skal give forklaringer på hvordan ting virker. Det kan være du lige har startet en virksomhed og gerne vil markedsføre dig, eller fortælle lidt omkring dine produkter, for at rådgive andre. Forbrugerguide handler hovedsaligt om at vejlede, og ikke mindst rådgive dine kunder. Når en forbrugerguide skrives, er det vigtigt at fange din modtager, for ellers fås der ikke vækst på din hjemmeside, og ikke mindst synligheden af hjemmesiden.

Gør dig interessant

Det er sindssygt vigtigt at gøre sig interessant når vi taler om at sælge en vare, eller sælge en virksomhed. Du skal virke interessant for din modtager, og komme med indspark til gode ideer, og ikke mindst råd. Typisk når man skal sælge noget, så skal man finde du af modtageren af teksten, det gør man ved at segmentere målgruppen af det du vil sælge, derefter kan du begynde at kigge på AIDA modellen, og sørge for din guide har alle fængende ting indeholdt.

Hvordan arbejder man med forbrugerguides

Man sammenligner en masse produkter på hjemmesider som forbruger-guide gør, og samler en masse viden i artikler. Der er alt fra hvilke ting du skal være opmærksomme på ved køb af et produkt, og til hvad der er værd at vide inden du køber en ny vaskemaskine måske.

Der bliver ofte lavet sammenligninger på kryds og tværs af produkter, og foretaget en masse tests. Der laves en analyse og sammenligning som er dybdegående, og der laves tekster efter det. Oftest er siderne reklame og annonce frie, så det ikke forstyrrer læseren.

Så hvad er vigtigt?

Det som er mest vigtigt i forhold til forbrugerguides, gælder den fængende overskrift og et spændende sprog. Det kræver kunder, og ikke mindst en god måde at formulere sig på, hvordan vil du helst selv læse tekster? Ikke for kedelige vel?